Els videojocs, cada cop més dones al sector

El saló NiceOne Barcelona, estrena una nova edició i aquest any ho fa celebrant la incorporació del públic femení al sector de l'entreteniment digital.

La idea preconcebuda que els videojocs no tenen un gran seguiment per part del públic femení és errònia. Cada vegada hi juguen persones d'edats més diverses i el gènere no és un factor determinant. Segons una enquesta elaborada per Google Play i NewZoo, el 65% de les dones a Estats Units de 10 a 65 anys accedeixen sovint als jocs digitals i el 49% del total de jugadors dels videojocs en el món són dones. Així mateix, el públic femení tendeix a jugar amb una freqüència major que els homes.

L'estudi també reflexa els hàbits de les dones a l'hora de jugar. Una de les raons per les quals s'ha produït la incorporació de la dona al món del gaming és el protagonisme que han guanyat els telèfons intel·ligents a l'escena digital. És la plataforma que més utilitzen per accedir-hi. Tampoc és gaire freqüent que es connecten a través de d'altres plataformes, ja que juguen en moments puntuals, de camí a la feina o quan tenen un moment lliure.

El 60% de les dones considera que jugar a videojocs els agrada i els fa sentir bé, per tant és una cosa positiva.

 

El saló dedicat als videojocs NiceOne Barcelona inaugura una nova edició i ho fa amb la previsió d’un augment del públic femení. A més, cada cop hi ha més jugadores professionals i més dones que gaudeixen de l’entreteniment digital.