Xbox Series X, la nova consola de Microsoft

Microsoft aprofita la celebració dels The Game Awards per anunciar com serà la seva nova consola.

La marca americana ha informat que la nova màquina es dirà Xbox Series X, aquest serà el nom final per al ja conegut Project Scarlett. Serà la consola més ràpida i potent de tots els temps. Reproduirà fins a 120 imatges per segon i tindrà resolució 8K. El que esdevindrà en móns encara més reals, desenvolupats, receptius i sorprenents. L'usuari formarà part de la mateixa experiència de joc.

Es llançarà al Nadal de 2020 igual que la PlayStation 5 de Sony, però Xbox s'ha anticipat quan el cap de departament de videojocs de Microsoft ho va anunciar durant el transcurs de The Game Awards com serà el model definitiu.

Una nova experiència: potència, eficiència i compatibilitat

Potència, eficiència i compatibilitat són les paraules adients per a definir el nou descobriment, pura avantguarda tecnològica.

 

S'incorporarà un nou sostre tècnic, en el que la velocitat i poder gràfic són protagonistes, s'eliminarà completament el temps de càrrega.

També donen un pes molt important a la retrocompatibilitat: la possibilitat de portar de tornada tots els jocs antics a la nova consola i que s'executin amb millors visuals i rendiment. Per tant, l'oferta de videojocs que és podran utilitzar és molt amplia, a més dels que sortiran.

S'ha aconseguit també una experiència més silenciosa on els protagonistes són el joc i el jugador. Serà una experiència tan poderosa com la d'un ordinador d'alta gamma, però amb un sistema dissenyat especialment per a videojocs.

Cal destacar també el nou comandament, Xbox Wireless Controller, visió millorada i més avançada tecnològicament. Dissenyat per a acomodar-se a un major nombre de persones. Inclou la incorporació d'un nou botó Share, només es pren un botó i es poden fer captures de pantalla i gravar les partides i compartir-ho a xarxes socials en segons.

Tornant al concepte de compatibilitat, el nou comandament, serà compatible amb Microsoft, Xbox One, Windows 10. Els actuals també seran compatibles amb la nova consola.

Un total de quinze equips interns treballant en la nova plataforma, de la qual llançament s'espera el Nadal de 2020 amb el servei de Game Press, que ofereix més de 150 jocs amb un model similar a Netflix. El preu encara és desconegut i serà revelat al llarg de l'any 2020. El que sí que és clar és que està dissenyada per a dominar el mercat.

I tu, què penses sobre la nova generació de consoles?