Un estudi demostra que els videojocs no generen violència

Des del moment en què van començar a sortir els videojocs de guerra o amb escenes de violència, es va anar construint al seu voltant el pensament que aquestes situacions eren una mala influència pels joves que els jugaven i que sovint podia portar a que aquests repliquessin les situacions. És a dir, dit d'una altra manera, que si un jove era violent era perquè li agradava algun videojoc de guerra, cops de punys o armes.

 

Aquest mite, però ha quedat trencat gràcies a un estudi de la universitat anglesa d'Oxford que conclou que l'estat d'ànim d'una persona no té relació amb el que li agrada fer en les seves estones lliures.

 

Per realitzar l'estudi els investigadors de la universitat d'Oxford van usar una mostra de 2008 joves britànics d'entre 14 i 15 anys d'edat, els quals van ser entrevistats per conèixer els seus hàbits de gaming. Després es va analitzar la classificació dels títols que van jugar i es va investigar si tenen conductes violentes. El resultat va ser que no es pot demostrar que hi hagi un vincle entre les agressions i el gaudir de títols amb contingut violent.

 

Ara bé, això no vol dir que l'estudi digui que tot és positiu en el món dels videojocs. De fet, els investigadors reconeixen que els videojocs poden provocar sensacions d'enuig en els jugadors, el que ens porta a actituds tòxiques com insultar a altres jugadors o trolejar.