‘The Outer Worlds’, el nou joc de rol que causa furor

Tornen a estar de moda aquells jocs de rol que es van fer tan populars anys enrere. L’empresa Obsidian Entertainment va néixer fa 16 anys a Irvine, a California, amb l’objectiu de crear un títol de gènere de rol occidental i allunyar-se del típic rol japonès.

Han passat de tenir 30 treballadors a més de 200 i han col·laborat amb títols de talla mundial com Pillars of Eternity o Fallout New Vegas. Ara tornen amb un dels jocs més esperats: The Outer Worlds. La gran novetat és la càrrega ideològica que té l’aventura. A l’inici, el jugador s’haurà d’identificar amb un tipus de persona i mostrar el seu sentit més crític.

Hi ha temes actuals però tots ells tractats des d’una vessant humorística com opinar sobre megacorporacions o temes burocràtics. En aquest projecte hi ha participat un total de 75 persones diàriament, inferior a la d’altres jocs que mouen uns 400 treballadors. Això no vol dir que sigui un joc senzill ni molt menys.

L’objectiu era atrapar als més veterans d’aquest gènere i aquells nouvinguts que no estan tan familiaritzats amb aquestes aventures. El resultat final és un títol que atrau, sense moltes complicacions al principi i amb un bon relat. Un cop dins serà impossible que escapis a l’aventura.