‘That dragon cancer’, el trist joc basat en fets reals

Ens allunyem dels jocs top vendes i populars per presentar ‘That dragon cancer’. Aquest títol es un joc biogràfic que et situa en la pell de Ryan Green, pare d’un noi que va patir cinc anys lluitant contra el càncer i finalment va morir. Com a homenatge a Joel Green, aquest títol ha vist la llum.

Va ser creat l’any 2016 per la família estatunidenca amb l’únic objectiu de superar la pèrdua del seu fill. “El que volem aconseguir és que el jugador doni al nostre fill una vida plaent fins el tràgic final”, explica Amy, la mare d’en Joel.

El títol es deu a un drac fictici -el càncer- que van utilitzar els pares per explicar als altres tres fills el que li va passar al seu germà. El joc té un total de 100 minuts de durada dividit en dotze capítols i cal destacar el paper simbòlic, en cap cas li veiem la cara al nen i als seus pares.

‘That dragon cancer’ està disponible per PC, Mac, iOS i Android i ja ha superat les 14.000 descàrregues en tot el món. L’any 2017 els van premiar amb el BAFTA a la innovació ja que tota la família ha participat activament en el procés de creació: els dos germans grans han dissenyat algunes escenes i el petit posa veu al protagonista.