La història darrere Unturned: un adolescent crea un dels videojocs més jugats a Steam

Counter Strike, Dota 2, Civilization VI... La llista dels 25 jocs amb més usuaris a Steam està plena de produccions de grans companyies. Però entre aquests noms s’ha colat un joc que probablement no et sona: ‘Unturned’.

Sí, els gràfics d’aquest videojoc són els de la fotografia que acompanya l’article. I no, no és el Minecraft. Es tracta d’un joc desenvolupat per un adolescent de 16 anys, que sense grans campanyes de promoció ha aconseguit un lloc estable a la llista.

Nelson Senxton va començar desenvolupant videojocs utilitzant eines bàsiques com GameMaker i aprofitant el que va aprendre durant uns casals d’estiu. Primer només feia escenaris per altres jocs, però ràpidament va agafar confiança i experiència per tirar endavant el seu propi projecte, utilitzant Unity.

Va ser llavors, el juliol del 2014, quan va crear ‘Unturned’, un free to play amb una estètica senzilla de supervivència davant d’una invasió zombie. La clau del seu èxit és l’enorme ventall de possibilitats que ofereix al jugador: caçar, recollir materials, construir, conduir...

 

Un altre dels secrets darrere ‘Unturned’ és que el seu creador segueix escoltant molt a la comunitat de jugadors, per tal de solucionar tots els problemes i fer més atractiva l’experiència del joc.