Jugar a videojocs afavoreix l'envelliment actiu segons un estudi

Moltes vegades ens centrem a destacar la part negativa d’estar masses hores davant d’una pantalla, però el cert és que jugar a videojocs és una activitat molt positiva per a l'activitat cognitiva i per al desenvolupament d'habilitats i destreses fonamentals per al dia a dia, especialment per a les persones grans.

 

Segons els resultats d'un estudi de la Universitat Nacional a Distància (UNED) publicats a Frontiers in Human Neuroscience, l'ús de videojocs per part de la gent gran millora el rendiment en diferents funcions cognitives que tendeixen a deteriorar-se amb l'edat, com la memòria de treball i la memòria episòdica. La primera afecta a l'emmagatzematge i la manipulació mental de la informació, mentre que la segona es vincula al record d'experiències personals.

 

Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), la gent gran físicament activa presenta un menor índex de mortalitat a causa de malalties com cardiopaties coronàries, hipertensió, accidents cerebrovasculars, diabetis de tipus 2, càncer de còlon i de mama i depressió. L'ús de videojocs, i la realització de jocs en general, per part de la gent gran és un recurs àmpliament utilitzat per afavorir l'envelliment actiu i feliç, i beneficiar-se així de tots els avantatges que suposa per a la salut de les persones.