La ferma aposta de Nintendo pels jocs independents

Nintendo és sinònim de videojocs. A diferència d’altres companyies com Sony o Microsoft, la firma japonesa va de la mà de l’entreteniment en majúscules. Mentre Play Station i Xbox sempre han lluitat per ser la consola més potent del mercat, la Nintendo Switch ha apostat per la jugabilitat i la diversió en família.

Una de les principals característiques dels japonesos és la originalitat a l’hora de crear consoles. Ja ho van fer amb la Nintendo Wii i ara amb la Switch. Aquest component nou i sorprenent ha fet que moltes empreses independents vegin aquesta consola més atractiva que la resta  per fer videojocs.

Molts d’aquests jocs no tenen molt finançament i problemes amb el màrqueting. Per aquest motiu, els asiàtics han apostat fortament per ells i han obert un catàleg de jocs independents com a estratègia d’actualitzar ràpidament la seva oferta. Actualment tenen més de 300 títols.

Aquesta manera de fer és nova en el món Nintendo. En els anys vuitanta, els jocs d’aquesta firma havien de tenir un segell d’aprovació i de qualitat. I a què es deu aquest canvi? El model de la Switch és ideal per desenvolupar la creativitat d’empreses que estan començant.