Els smartphone rebenten el sector dels videojocs

La telefonia mòbil ha sacsejat el món dels videojocs, el qual fins fa molt poc estava molt encasellat a les consoles. El sector dels smarthpones i la gamificació han suposat un canvi radical que no té aturador.

 

Segons la consultora Newzoo, l’any 2018 el sector dels videojocs va generar uns ingressos de  134,900 milions de dòlars, dels quals uns 63,200 milions provenien dels mòbils i les tabletes. De fet, els ingressos que generen els smartphones van arribar a 50,000 milions de dòlars, superant als 38,300 de les consoles i als 33,400 dels ordinadors. A més a més, suposen un 74% en la despesa de les descàrregues mòbils.

 

Tot  i que els grans esdeveniments com l’E3 fixen la seva atenció sobre les consoles i els ordinadors, en els darrers temps els videojocs per a mòbils estan ocupant un espai més gran. Aquests, a diferència dels formats tradicionals, tenen a favor que es poden utilitzar a tot arreu sense la necessitat de portar cap mena d’aparell més enllà del telèfon.

 

Una de les coses més importants dels videojocs desenvolupats recentment a través dels smartphones és la capacitat que tenen perquè la gent socialitzi a través d’ells. Això, sumat als avenços tecnològics, faciliten que es pugui jugar des de diferents plataformes i provoca que el sector mòbil tingui un paper encara més preponderant.

 


Gràcies a aquests avenços els telèfons mòbils són la part més gran de la indústria dels videojocs. La implantació del 5G permetrà que els smartphones tinguin una major quota de mercat, en un món on una de cada tres aplicacions aplicacions descarregades al telèfon mòbil és un videojo