El món dels videojocs se sumen a combatre el canvi climàtic

L’Aliança Jugant pel Planeta és una iniciativa impulsada per l’Organització de les Nacions Unides que uneix fins a 21 companyies de la indústria dels videojocs per la lluita contra el canvi climàtic. La proposta recomana a PlayStation, Xbox, Stadia i Ubisoft, entre d’altres, a prendre mesures per reduir la contaminació.

Entre les diferents iniciatives destaquen les característiques dels nous dispositius i els processos de producció. Sony, per exemple, està treballant amb l’estalvi d’energia de la nova PlayStation 5 quan la consola estigui en mode standby.

Microsoft, per la seva part, s’ha compromès a reduir les emissions de la seva cadena de producció un 30% per l’any 2030 i ha assegurat que 825.000 Xbox són fabricades sense emissions de carbono. Google Stadia segueix treballant amb una guia del videojoc sostenible. Ubisoft aposta per dir adéu al plàstic i utilitzarà carcasses reciclades.

L’ONU calcula que les 21 companyies que s’han compromès arriba a més de 970 milions de jugadors i que es podran reduir les emissions de CO2 aproximadament 30 milions de tones per l’any 2030.