Descobreix quin és el joc més enigmàtic del mercat

Des d’Estats Units ens arriba un dels jocs més enigmàtic que ha existit mai. Es tracta d’un títol del 1982 de l’antiga consola Atari. Aquest joc era Entombed. L’usuari havia caigut en unes catacumbes plenes de zombis i tenia que escapar d’elles. El joc no va ser un èxit i fàcilment va ser oblidat.

37 anys després s’ha recuperat aquest títol i no s’ha aconseguit resoldre. Ha sigut tanta el revol que ha generat que ha sortit en alguns mitjans com la BBC. Qui l’ha intentat passar-se’l és John Aycock, un informàtic especialista en videojocs antics de la Universitat de Calgary, a Canadà.

Amb un projecte que porta el nom de “arqueologia dels videojocs”, aprofiten per rescatar jocs antics i els analitzen, amb l’objectiu de trobar errors i solucionar-los. En el cas de Entombed els hi va costar bastant més. Hi havia un codi que era impossible de resoldre, res més frustrant que un laberint sense sortida.

Després de tirar la tovallola amb les proves van passar a contactar directament amb el programador de l’algoritme del laberint. Quan el van trobar, aquest  els hi van explicar que el joc es va fer sota els efectes d’embriagadesa. De moment no han trobat la solució.