Renato Roldan, Lead Artist de King: “La diversió és una eina fonamental per desenvolupar jocs"

També ha destacat el bon moment de Barcelona dins el sector

Renato Roldan va néixer a Palma de Mallorca però va venir a Barcelona a estudiar Disseny Gràfic quan encara no existia la formació específica per videojocs. Amant de Star Wars, el seu somni sempre havia sigut convertir la seva afició en la seva carrera professional, dissenyant personatges i escenaris per a videojocs. Parlem amb ell després d'una xerrada que realitza a l'Escola de Noves Tecnologies Interactives (ENTI-UB), la Universitat dels Videojocs i dels Serious Games, als futurs animadors de videojocs.

King ha aconseguit ampliar enormement la base de jugadors

Sí, la idea de King sempre ha sigut fer jocs molt divertits accessibles per a tota mena de perfils. La nostra base d’usuaris és bastant amplia.

Quin és el secret?

 

La diversió és fonamental a l’hora de desenvolupar videojocs. L’èxit de Candy Crush ha estat un referent ja que moltes persones segueixen gaudint jugant amb el Candy.

d

El fenomen del Candy Crush ha ajudat a millorar la percepció dels videojocs?

Per suposat. Els dispositius mòbils han aconseguit que tothom pugui estar jugant en qualsevol moment.

Tot i això, encara crec que hi ha una divisió de jugadors entre casuals i més hardcore, que no té per què ser definitiva, ja que hi ha molts jugadors que juguen a consoles i també a mòbils.

Barcelona és el centre neuràlgic d’Espanya on hi ha més moviment pel que fa al desenvolupament de videojocs

Quines són les funcions del director artístic de videojocs?

La meva funció principal és la de dirigir tot l’equip d’art, organitzar l’equip i marcar les línies del disseny artístic del joc. Per exemple al videojoc ‘Bubble Witch Saga 3’, que hem estat treballant a Barcelona, m’he encarregat de definir l’estil.

Ara bé, a l’hora de la veritat moltes vegades acabes ‘apagant focs’ i cobrint les necessitats de l’equip en cada moment. Es tracta d’una funció professional molt flexible però has de ser capaç de liderar equips i tirar endavant el projecte.

Quin tipus de formació necessites?

Per ser director d’art has de tenir anys d’experiència dins d’equip de desenvolupament de videojocs. Ara bé, els coneixements en disseny i animació i en dirigir equips són bàsics i molt importants.

Com veus el sector dels videojocs a Barcelona?

Jo crec que Barcelona és el centre neuràlgic d’Espanya on hi ha més moviment pel que fa al desenvolupament de videojocs. Hi ha universitats com ENTI-UB que imparteixen formació dedicada exclusivament als videojocs.

Les incubadores de projectes també estan funcionant molt bé. Hi ha un gran nombre d’oportunitats per créixer i treballar a les grans empreses del sector, com poden ser King, Social Point o Digital Legends.

És més que factible començar a estudiar aquí i acabar desenvolupant la teva carrera de videojocs aquí si tens una bona actitud.

 

 

Més informació