La indústria, trastocada per l'èxit de 'Fornite'

Grans empreses nord-americanes de videojocs han anunciat que estan atravessant un moment difícil, amb retallades de llocs de treball, resultats i pronòstics decebedors. Una mostra de com l'auge de jocs en línia com Fortnite estan transformant el sector.

 

En 12 mesos, els fabricants de videojocs Activision Blizzard, propietari de Call of Duty, retrocedeix prop del 37%. Electronic Arts, que desenvolupa Batterfield i FIFA 19, cau un 17%, i Take Two perd un 14% en aquest període. L'europea Ubisoft, creadora de Far Cry, va aconseguit eludir les caigudes i va avança un 11% el 2018.

 

Després de tancar un any nefast, aquest 2019 els rivals de Fortnite comencen a prendre posicions i intenten recuperar part del terreny perdut. Davant d'una competència ferotge en el sector, i després de l'efecte Fortnite, altres fabricants de videojocs estan centrats en desenvolupar les seves àrees de major potencial, com són les plataformes en línia i els esports.

 

Però no només els rivals directes de Fortnite han d'adaptar les seves estratègiies a l'èxit del joc. Fins i tot el gegant Google ha hagut de donar explicacions davant els inversors pel pols que manté Epic amb la plataforma, ja que vol evitar pagar el 30% que Google cobra a qualsevol videojoc per descàrrega. Els analistes han estimat que Google deixarà d'ingressar 50 milions de dòlars per aquest pols.