La indústria dels videojocs ja suma 135.000 milions d’euros

Trenquem tòpics. El món dels videojocs ja no és la industria destinada solament a joves i adolescents. Es calcula que 2.500 milions d’usuaris juguen sovint, un terç de la població mundial, segons dades Newzoo. Si ens centrem en la Unió Europea arribem al 54%. L’edat dels consumidor de videojocs ha augmentat.

En aquest sentit, ha fet molt l’aparició dels telèfons mòbils, això ha fet que moltes persones de diferents sexes i edats hagin entrat en un món que per a ells era desconegut. Els ingressos d’aquest sector ja han igualat als de la indústria del cinema. L’any 2018 va arribar a 122.500 milions d’euros mentre que la televisió i el cine, 123.500.

Totes les previsions apunten que aquest 2019, el sector dels videojocs serà la primera indústria cultural del món. El cinema i la televisió creixen a un ritme del 2,5% anual mentre que s’espera que els videojocs ho facin a un 10%, arribant a la xifra aproximada dels 135.000 milions d’euros. Cal destacar que la meitat provenen dels jocs de mòbil.

Newzoo també dona dades de quin és el perfil mitjà dels usuaris: home entre 31 i 36 anys. Precisament, de la franja dels 25 als 36 anys és el segment de jugadors que més creix. Un 54% dels jugadors són homes mentre que un 46% són dones, això és gràcies a l’aparició dels jocs per mòbil.

 

Un altre dels punts clau que determinen els experts és el fet que s’han popularitzat les consoles. Per un preu no molt exagerat pots tenir a casa teva el que abans trobaves en un saló de jocs. L’aparició de la primera edició de la PlayStation o la Game Boy de Nintendo van ser importantíssimes.

Ara el present i el futur passa pels smartphones. Només cal veure l’èxit desmesurat d’alguns dels títols com Candy Crush, Clash Royale o Call of Duty: Mobile. Són de descàrrega gratuïta però dels que més ingressos generen a partir de petites transaccions. El model free to play és cap a on va aquesta indústria.