El govern xinès prohibeix jugar als menors als videojocs per la nit

El govern xinès considera que els joves del seu país tenen un problema seriós amb els videojocs. Tot i que no hi ha estudis que produeixin episodis de violència o addicció, volen prendre una sèrie de mesures restrictives. Recentment, l’Administració General de la Premsa ha publicat aquesta setmana sis pautes a seguir pels joves que s’enganxen a les consoles.

Segons el document, els menors de 18 anys no poden jugar entre les 22 hores de la nit i les 8 del matí i el seu temps de jocs no pot superar els 90 minuts diaris. En dies festius o caps de setmana no poden superar els 180 minuts de joc. També s’imposa un límit econòmic per gastar. Entre els 8 i els 16 anys, no es poden gastar més de 25 euros al mes, xifra que augmenta fins als 59 euros entre els 16 i 18 anys.

Per tal que totes aquestes mesures siguin efectives i es compleixin, el govern obligarà als jugadors a registrar-se al videojoc amb informació real, res de sobrenoms ni dates de naixement falses. Això ho volen aconseguir gràcies a les col·laboracions dels videojocs més populars del país.

Cal recordar que la majoria de videojocs produïts a nivell mundial no arriben a la Xina. El consum de videojocs propis i altres adaptats, com el Fortnite, ha crescut exponencialment els últims anys fins a convertir-se en el segons mercats més grans del món després dels Estats Units.