Facebook busca controlar els ordinadors amb el cervell

Facebook ha arribat a un acord per adquirir l’empresa emergent CTRL-Labs, dedicada a la investigació de tecnologia que permet controlar els ordinadors amb el cervell mitjançant senyals neuronals. La firma ha sigut traspassada per un preu entre 500 i 1.000 milions de dòlars.

“La visió d'aquest projecte és una polsera que permeti a la gent controlar els seus aparells com una extensió natural del moviment”, va explicar Bosworth, director de l’empresa al fer públic l’acord. Ara formarà part de la divisió de Facebook Reality Labs.

Segons la firma americana, la polsera entendrà els senyals elèctrics emesos per les neurones com fer clic en un botó i les traduirà a la pantalla del ordinador. L’objectiu de Facebook és aprofitar la feina feta per CTRL-Labs i portar-la amb la màxima rapidesa als productes de consum.

Actualment ja es compte amb una polsera com la idea però encara està en fase de desenvolupament. L’empresa va ser fundada l’any 2015 per dos doctors de neurociència i van rebre 28 milions de dòlars de finançament de fons vinculats a Amazon i Alphabet, propietat de Google. Ara mateix, cau en mans de Facebook.