El 'model Netflix' avança també en el món dels videojocs

Microsoft, Google i Sony ja estan treballant en el seu propi model

La manera que tenim d'entendre el sector dels videojocs està a punt de canviar radicalment. Seguint el camí de l'entreteniment les tres gegants Micrsoft, Google i Sony estan impulsant les seves pròpies plataformes de jocs a canvi d'un fee mensual fixi, amb el principal objectiu de convertir-se en el 'Netflix dels videojocs'.

I és que si prèviament totes les mirades estaven centrades en la pròxima consola, ara tothom es fixi en el pròxim servei que aquestes companyies poden oferir. De moment ja en sabem el nom, 'PlayStation Now', 'Xbox Game Pass i Project Stream de Google. Els dos primers ja estan en funcionament però s'espera que el catàleg de serveis i possibilitats vagi augmentant.

Una mirada cap al futur

El principal repte d'aquest servei és mantenir un nivell de latència acceptat. A diferència de les pel·lícules o sèries no requereixen un flux d'informació constant, ja que es pot emmagatzemar part del contingut de manera temporal (buffer). Ara bé, com més complexes són els jocs, més necessari és comptar amb una actualització constant dels moviments. Amb el temps, però, les connexions cada vegada seran més ràpides i la possibilitat serà real.

Project X Cloud

Aquest és el nom del nou servei de Microsoft, una proposta per introduir-se en el món del cloud gaming. Els de Redmond van aclarir de manera ràpida que es tracta d'un servei diferent del Xbox Game Pass, però busquen el mateix objectiu, per un preu reduït oferir una gran varietat de jocs.

 

La principal diferència és que Project X Cloud permetrà que es pugui accedir a un joc via streaming des d'una consola, un ordinador, un dispositiu portàtil o mòbils.

Més informació