Creen Voiceful Characters, un programari per crear veus artificials en videojocs

Voctro Labs, ubicada a Barcelona, ha creat una tecnologia fonamentada en la Intel·ligència Artificial que es pot posar en pràctica sobre aplicacions de realitat virtual i videojocs de tot tipus.

Aquest programari és capaç de generar veus que emulen un llenguatge 100% real. Ja en el passat van col·laborar amb Vocaloid, el banc de veu d’on va sortir la idol japonesa Hatsune Miku.

Compatible amb Unity, Voiceful Characters té en compte diverses opcions de personalització i disseny de veu dividides entre Free, Lite i Pro. El seu funcionament és simple i es basa en transformar textos escrits en les veus artificials que acaben donant vida a personatges de videojocs.

Aquest programari és essencial per ajudar en l’accessibilitat dels videojocs, especialment en persones amb dificultats de visió. Al ser un plug-in amb el motor Unity, s'integra sense majors dificultats en tots els projectes de videojocs desenvolupats amb aquest motor, fins i tot si són en realitat virtual. Per tant, és útil per apropar l’oci a nous segments i també per utilitzar-lo.

 

Voiceful Characters vol oferir una eina de qualitat que, de manera intuïtiva i senzilla, permeti als estudis explotar la generació de moduladors de veu. Ara mateix ja és compatible amb Windows i macOS i aviat ho farà en plataformes mòbils.