El sector del videojoc, on els clàssics sempre tornen

El sector dels videojocs és un dels sectors més nostàlgics. Qui no se’n recorda d’aquells títols que jugava quan era petit? O de la primera consola? Doncs tot torna. S’estan recuperant els jocs que més èxit van tenir durant 20 o 30 anys. Nintendo va ser la pionera l’any 2016 amb la Nintendo Classic Mini: NES. Es van vendre 10 milions d’unitats al món.

Aquests nous clàssics són una recreació en miniatura pel que fa a l’aspecte. En el seu interior, el seu hardware és molt modest i compte amb una llista tancada de jocs disponibles. Els seus preus no són molt elevats, acostumen a anar dels 60 als 100 euros.

Com hem dit anteriorment, Nintendo va ser la primera amb la NES i la SNES. Van tenir una demanda tan superior que van haver de penjar al cartell d’esgotat. També va entrar en el joc Sony. Van treure una rèplica de la primera edició de la PlayStation l’any 2018. Es poden gaudir de clàssics com Final Fantasy VII, Tekken 3 o Gran Turismo.

Un dels retorns més esperats va ser la SEGA amb la seva Mega Drive Mini. Manté tots els aspectes de l’original i ofereix fins a 40 videojocs. Tot i que aquestes consoles no són molt criticades en alguns casos, el seu èxit de vendes confirma que és una de les maneres que els usuaris tenen de recordar temps passats.