No saps si el teu mòbil està piratejat? T’expliquem com esbrinar-ho

Avui en dia, el telèfon mòbil forma part del nostre dia a dia. En aquest petit dispositiu tenim dades de tot tipus: família, diversió, feina, cites o, simplement, records. I si ens les estiguessin robant? A continuació t’expliquem com descobrir-ho.

Un dels primer símptomes que podem veure són l’aparició d’aplicacions que no hem instal·lat. La gran quantitat d’apps que tenim fan que, en moltes ocasions, ens generi confusió. Hem de mirar, sobretot aquelles que actuen en segon pla. Això ho podem veure a l’apartat de consum de bateria o d’emmagatzematge. El que hem de fer és esborrar-les.

També hem de veure si es dispara el consum de dades o la bateria baixa considerablement. Si es gasten més de l’habitual és que el mòbil està augmentant de cop el seu consum.  Un altre aspecte a consultar són els missatges i els correus. Si n’hi ha alguna que no heu fet, el mòbil està sent hackejat.

La solució radical per erradicar el problema serà fer una còpia del material que volem conservar i disposar-nos a formatjar el nostre dispositiu.