La cultura espanyola arriba al món dels videojocs de terror

En moltes ocasions, la cultura i els monuments de diferents ciutats han inspirat al món del videojocs amb gran èxit. A alguns els hi vindrà al cap clàssics com Assassins Creed o God of War però aquest fenomen segueix més viu que mai. En tenim una mostra.

Des de Sevilla, The Game Kitchen, han creat el títol Blasphemous, inspirat en un quadre de Goya: ‘Processó de disciplinats’. En aquesta pintura a l’oli es pot veure un cruent fervor religiós en un acte públic. Fins i tot el protagonista està inspirat en aquest quadre amb “el penitent”, que porta una caputxa metàl·lica.

Aquest joc de terror ha superat totes les expectatives que tenien els creadors i s’ha arribat a colar entre els títols més venuts per ordinador i la consola Nintendo Switch durant la primera setmana que està a la venda. S’espera que arribi pròximament a Play Station i a Xbox.

A Blasphemous es combina per igual el terror i la violència. Hauràs de lluitar contra diferents monstres -també inspirats en quadres de Goya- per seguir avançant a la història. Molts crítics han posat el crit al cel afirmant que és un joc anti-catòlic. Els creadors dels joc es defensen explicant que no volen ofendre a ningú i que “no hi ha una sola creu en tot el joc”.