Unmanned: un videojoc sobre el drama desconegut dels ‘drons’ de guerra

Avui us presentem un videojoc amb una temàtica comuna: la guerra, però amb una aproximació totalment diferent, en comptes d’herois, armes potents i mega-soldats que derroten els enemics ens trobem amb un protagonista que representa més adequadament la vida d’un soldat modern, un home que juga videojocs amb el seu fill cada dia però que a la vegada ha matat moltíssima gent des d’una sala grisa a una base militar de Nevada.

Com a jugador et poses a la pell d’un soldat americà que treballa a una oficina enviant míssils amb drons a gent anònima a milers de kilòmetres. Després torna a casa a jugar amb la seva família, a seguir matant però ara en un videojoc.

‘Unmaned’ explora la guerra més tediosa, les massacres de sang se substitueixen per llargs períodes d’espera i errors absurds. No hi ha glòria al matar gent des d’una sala grisa, pilotar un drone no té cap glamour, ni tampoc comptes amb l’escalfor dels companys.

Es tracta d’un joc amb estil cartoon on tens diverses opcions de conversa i curiosos minijocs. El joc indie tracta temes incòmodes i ho fa amb encert.