Més de 40 hores jugant al Fallout 76: "Apocalipsis online sense perdre l'essència"

Anàlisi del darrer llançament de Bethesda

Ho reconec, em feia por descobrir com Bethesda traslladava l'univers Fallout a un MMO. Una de les característiques que sempre he valorat més dels Fallout és el plaer de jugar sol, d'anar explorant i descobrir un univers immens al teu propi ritme. Ara, 40 hores després caminant per Appalachia (West Virginia) puc concloure que 'Fallout 76' és digne de la saga i que presenta novetats molt refrescants però també errors impropis d'un títol d'aquestes característiques. 

El primer que crida l'atenció són les dimensions del mapa, fins a 4 vegades més gran que el Fallout 4. Ens podem passar tranquill·lament 45 minuts per creuar d'una punta a l'altre tot l'espai jugable. Aquest fet condiciona totalment el joc. És tan gran que el fet que estiguem compartint servidor amb altres persones gairebé no té importància, ja que coincideixes en molt poques ocasions. Es tracta d'una decisió enertada, ja que seria força estrany que en una apocalipsi hi hagués més gent que a Les Rambles. El mapa està ple de microclimes molt interessants tot i que és cert que dóna la sensació de buidor extrema, com si faltés contingut.

Per altra banda, també he de reconèixer que en alguna ocasió se m'ha fet pesat el fet d'anar d'un lloc a l'altre precisament per les dimensions. Pots pagar mitjançant 'xapes' per desplaçar-te de manera ràpida però d'alguna manera no sembla la millor opció a aquest problema.

fallout 76 1 810x400

 

Per què online doncs?

 

La pregunta sembla pertinent. Si els servidors són petits perquè basar el joc completament en línia? La resposta és per la dificultat. El joc està pensat per fer missions i combatre als enemics de manera conjunta. És viable jugar de manera individual però per la dificultat d'alguns monstres tot em fa pensar que és millor lluitar conjuntament.

"No és el millor Fallout ni tampoc ho pretén ser"

Possiblement, el punt negatiu més important que li he trobat és la quantitat de bugs. A aquestes alçades és inacceptable que Bethesda tregui un títol en aquestes condicions, sembla que el producte no estigui acabat. Ara bé, crec que seria un error descartar el joc pel seu nombre d'errors perquè hi ha molt potencial.

'Fallout 76' transmet tota l'essència de la saga Fallout. Encara he fet poques missions perquè he preferit explorar lliurement i perdre'm en el món obert que planteja però les poques que he fet, puc dir que estan a l'altura.

"És inacceptable treure un triple A amb tants bugs"

M'atreviria a dir que 'Fallout 76' no és el millor Fallout ni tampoc ho pretèn ser. Es tracta d'un títol que promet molt i que espero que els bugs inicials no eclipsin el seu enorme potencial. Bethesda ja ha promès actualitzacions periòdiques que esperem que tinguin una durada d'uns 4 o 5 anys

Més informació