Els usuaris espanyols gasten més de 78 milions d’euros en videojocs pel Black Friday

Comptant les vendes online, la despesa pujaria fins als 100 milions d'euros

Els usuaris espanyols han gastat un total de 78.774.750 d'euros en videojocs durant la campanya d’ofertes del Black Friday del 2018. En total són més de 577.000 còpies físiques de videojocs, més de 151.000 consoles i 220.000 perifèrics, segons dades de l’Associació Espanyola de Videojocs (AEV) publicades per Games Sales Data.

El repartiment en beneficis ha estat de 24 milions d'euros en videojocs, 44 milions d'euros en consoles i 8 milions d'euros en perifèrics; això sí, aquest estudi descarta les vendes digitals de videojocs, mercat que també va oferir grans descomptes durant el Black Friday, de manera que la despesa pujaria fins als 100 milions d'euros, xifres que apunten a un creixement del 9% respecte a la campanya del Black Friday de l'any anterior.

“Aquesta tendència en la venda de videojocs durant el Black Friday suposa un extraordinari punt de partida per a la campanya nadalenca i vénen a consolidar unes dades molt positives de creixement permanent en la facturació al llarg de l'any que estem a punt a tancar” assegura José María Moreno, director general d'AEVI.

"Els videojocs a més de ser una de les principals fonts d'entreteniment, tenen múltiples beneficis paral·lels cada vegada més valorats per la societat: en l'àmbit educatiu, cultural, literari o sanitari, motivant i desenvolupant diversos coneixements, habilitats i aptituds tant per a nens com per a adults", conclou el director d'AEVI.